CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, October 22, 2012

CHOCOLATE BROWNIES

CHOCOLATE BROWNIES



Bahan-Bahan

125 gm Tepung Gandum
25 gm Koko
125 gm Gula Halus Perang
125 gm Majerin
2 biji Telur
2 cb Susu Tepung Bancuhan
1 ct Baking Powder

Caranya :

1. Sediakan Adunan Kek Cara Putar.
2. Putarkan majerin dan gula halus perang hingga kembang,kemudian masukkan telur satu persatu dan putar hingga sebati...
3. masukkan tepung gandum,koko,susu tepung bancuhan dan baking powder kemudian putarkan lagi hingga kesemuanya sebati.
4. sapukan majerin sedikit ke dalam loyang pembakar,kemudian masukkan adunan tadi dan bakar pada suhu 180.

CHOCOLATE COATING (chocolate icing)

Bahan-Bahan

80 gm Majerin
50 gm koko
6-8 cb Susu Cair ( susu segar setengah kotak besar)
200 gm Gula Aising(diayak)
Kacang Tanah (dicincang kasar sbg hiasan)

Caranya:

1. Cairkan koko bersama majerin dan masak selama 1 minit sahaja.alih dari api dan masukkan susu cair              serta gula aising kedalamnya.
2.kacau hingga licin dan likat.
3.tuangkan penyadur chocolate ini ke atas kek dan hiaskan dengan kacang tanah yang telah di cincang   kasar..

No comments:

Post a Comment